Bikexplore | Jurnal – El Camino de Santiago – ziua 10
22133
post-template-default,single,single-post,postid-22133,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Jurnal – El Camino de Santiago – ziua 10

Jurnal – El Camino de Santiago
Ziua 10: Murrias de Rechivaldo – Pieros 64 km / 916 m 

 

Am plecat spre Rabanal în jurul orei 10, un sătuc de munte foarte cochet unde am făcut şi o pauză de masă. Aici m-am văzut cu 2 brazilieni foarte haioşi, şi ei pe bicicletă, cu care am schimbat câteva vorbe şi adresele de mail. De-a lungul zilei ne-am tot intersectat şi depăşit. Relieful devine iar muntos aşa că trebuie să trag mai tare pe urcări. Peisajele te conving că nu e chiar aşa rău nici să urci. Aproape de vârf am întâlnit cu olandez pe bicicletă, care plecase din Olanda şi se îndrepta spre Santiago de Compostela.
În vârf ni s-a arătat faimosul punct Cruz de Ferro: povestea spune că trebuie să aduci cu tine o piatră de acasă şi să o depui aici. Piatra simbolizează greutăţile şi apăsările pe care le cari cu ţine în fiecare moment, iar după ce o depui aici, continui drumul eliberat. Am stat şi m-am gândit că până la urmă tot ce ai şi ce trăieşti este într-adevăr prezentul iar stand cu capul şi sufletul la lucruri mai puţin plăcute din trecut sau viitor nu faci decât să le aduci în prezent şi să strici momentul pe care îl trăieşti.
După Cruz de Ferro, am urmat drumul spre Manjarin unde am găsit un refugiu montan transformat într-un albergue. Era un loc plin de poveste şi cu multe obiecte şi mesaje scrise de oameni de-a lungul vremii. Apoi a urmat o lungă coborâre până în Molinaseca unde m-am oprit să mănânc alături de 3 Sibieni. Masa a fost foarte bună şi la fel şi siesta la soare. Seara am oprit la un albergue cu mâncare vegetariană, foarte bună. Locul era de basm, iar înăuntru era făcut focul în sobă. Albergue-ul era plin de oameni buni şi calzi şi o atmosfera de familie. După cină am rămas toţi la poveşti şi la un pahar de vin.

No Comments

Post a Comment